ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
CLEAN CARE
ΒΡΕΤΤΟΣ
Μηχανισμοί σε παραλίες του Δήμου Πλατανιά για ΑμΕΑ και εμποδιζόμενα άτομα
Μηχανισμοί σε παραλίες του Δήμου Πλατανιά για ΑμΕΑ και εμποδιζόμενα άτομα
Αναβάθμιση υποδομών  τεσσάρων  παραλιών Δήμου Πλατανιά για την εξυπηρέτηση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
 
 
Στην αναβάθμιση των υποδομών για την εξυπηρέτηση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) σε τέσσερις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου, προχωράει ο  Δήμος Πλατανιά μετά την απόφαση ένταξης (ΑΔΑ: ΩΩΣ9465ΧΙ8-ΣΚΧ) της σχετικής πρότασης στο ΕΣΠΑ - και πιο συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑΝΕΚ) - που υπέγραψε σήμερα 1 Οκτωβρίου 2018 η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΑ Ευγενία Φωτονιάτα.
 
Το έργο - το οποίο είχε εγκριθεί με την υπ. αρ. 3/2018 απόφαση του ΔΣ Πλατανιά και το οποίο έχει π/υ 177.258,00 ευρώ (με ΦΠΑ) - περιλαμβάνει τη δημιουργία των κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών σε επιλεγμένες θέσεις των ακτών κολύμβησης του Δήμου Πλατανιά, για την εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές σχεδιασμού και κατασκευής.
 
Ειδικότερα, οι τρεις από τις προτεινόμενες θέσεις βρίσκονται στην Δ.Ε. Πλατανιά και συγκεκριμένα η μία στην ακτή Μάλεμε , η δεύτερη στην ακτή Πύργου Ψηλονέρου  και η τρίτη στην ακτή Πλατανιά . Η τέταρτη προτεινόμενη θέση βρίσκεται στην ακτή Κολυμβαρίου της Δ.Ε. Κολυμβαρίου. Κάθε μία από τις προτεινόμενες θέσεις θα περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για ΑμεΑ, αποδυτήρια – ντουζ, χώρους σκίασης, WC για ΑμεΑ στο πλαίσιο της δωρεάν παραχώρησης  για χρήση αυτών από τις παρακείμενες επιχειρήσεις, διάταξη αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, διαδρόμους σύνδεσης των ανωτέρω δομών που να διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα, ενημερωτικές πινακίδες –σήμανση. Οι προαναφερόμενες σχεδιαζόμενες υποδομές θα διαθέτουν όλες τις κατάλληλες προδιαγραφές, ώστε ο επισκέπτης ΑμεΑ να μην συναντά εμπόδια που σχετίζονται με τη διαρρύθμιση και χρήση των κοινόχρηστων χώρων. Η χρήση της υποδομής θα είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση από τα άτομα ΑΜΕΑ.
 
Ο συνολικός προϋπολογισμός δαπάνης διαμορφώσεων και προμηθειών για την προσβασιμότητα των τεσσάρων παραλιών θέσεων ανέρχεται σε 177.258,00 ευρώ (με ΦΠΑ).
 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Πλατανιάς
 
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΧΑΝΙΩΝ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
08:09
Χειροθεσία σε Αρχιμανδρίτη του συντοπίτη μας Στυλιανού Τζινευράκη
06:24
Θανατηφόρο τροχαίο στο Γεράνι του Δήμου Πλατανιά!
12:30
Θέσεις Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά για τη Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α.
10:25
Ένα σύγχρονο Μικροβιολογικό Κέντρο άνοιξε στον Ταυρωνίτη
08:33
Προβληματισμοί και ανησυχίες σχετικά με τα έργα στο Γυμνάσιο Κολυμβαρίου από την Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά
20:19
Ο ίδιος ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης, στις πληγείσες περιοχές τώρα!
19:53
Βλέποντας με τρίτο μάτι τον ΣτρουμφοΔήμο μας!
11:30
Τα καλιτσούνια του Κοντεκά
07:21
Κλέφτες ανατίναξαν με δυναμίτιδα ΑΤΜ στο Κολυμπάρι
07:00
Συνέδριο ΚΕΔΕ | Μαλανδράκης: Ο «Κλεισθένης» φέρνει… προβλήματα
12:51
Αποδεκτή από την Οικονομική Επιτροπή της ΚΕΔΕ η πρόταση του Δημάρχου Πλατανιά για μετατροπή του ισχύοντα φόρου διαμονής σε τέλος διανυκτέρευσης, αποδιδόμενο στους Δήμους
12:35
Απάντηση του Μανώλη Ντουντουλάκη στο δημοσίευμα του Δημάρχου Πλατανιά Ιωάννη Μαλανδράκη
08:03
Συμπολίτης μας έσωσε "λαγουδογέρακο" στον κάμπο του Μάλεμε
09:17
Απίστευστη επισκευή δρόμου στο Φουρνέ
10:19
Μια νέα επιχείρηση άνοιξε στις Βουκολιές! "Περί...Γραφής"