CLEAN CARE
Το Καφέμου
ΒΡΕΤΤΟΣ
Στην Ελλάδα οι υψηλότερες αποδόσεις σε εξοχικά
Στην Ελλάδα οι υψηλότερες αποδόσεις σε εξοχικά

Οι θέσεις των ελληνικών προορισμών και πού αποδίδονται

Στην Ελλάδα βρίσκονται οι εννέα από τους δέκα προορισμούς στην Ευρώπη με τις υψηλότερες προσφερόμενες αποδόσεις από τη δραστηριότητα της εκμετάλλευσης πολυτελών κατοικιών. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνά της, η διεθνής εταιρεία παροχής συμβούλων ακινήτων Algean Property καταγράφει τον υψηλό βαθμό ελκυστικότητας που παρουσιάζουν τα ελληνικά εξοχικά της πολυτελούς κατηγορίας, καθώς το κόστος απόκτησής τους είναι αρκετά χαμηλό σε σχέση με άλλους δημοφιλείς και προβεβλημένους ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως η Ιμπιζα και η Μαγιόρκα της Ισπανίας, οι Κάννες, το Σεν Τροπέ και η Νίκαια της Γαλλίας, ή η Σαρδηνία και το Κάπρι της Ιταλίας, ωστόσο το ύψος των ενοικίων κινείται σε αρκετά υψηλό επίπεδο, με αποτέλεσμα η τελική απόδοση για έναν ενδιαφερόμενο επενδυτή να είναι υψηλότερη, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Καθημερινή.

Τις υψηλότερες αποδόσεις προσφέρουν η Μύκονος και η Σαντορίνη, λόγω των υψηλών τιμών ενοικίασης πολυτελών ακινήτων. Η Algean Property έχει λάβει ως σημείο αναφοράς βίλες μέσης επιφανείας 250 τ.μ., τριών υπνοδωματίων και με ιδιωτική πισίνα, με τα ετήσια έσοδα να υπολογίζονται στη βάση ενοικίασης 12 εβδομάδων, δηλαδή κατά τους τρεις θερινούς μήνες υψηλής ζήτησης, προκειμένου να γίνει η σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, ένα σχετικό ακίνητο στη Μύκονο στοιχίζει περί τα 6.000 ευρώ/τ.μ., αποφέροντας περί τα 120.000 ευρώ ετησίως, κάτι που μεταφράζεται σε μέση απόδοση 8%. Αντίστοιχα, στη Σαντορίνη τα έσοδα από τα ενοίκια προσεγγίζουν τα 96.000 ευρώ, με ανάλογο κόστος αγοράς, με αποτέλεσμα η μέση απόδοση να διαμορφώνεται σε 6,4%. Πάρος, Ρόδος, Χαλκιδική, Σκιάθος, Ελούντα, Πόρτο Χέλι και Χανιά ακολουθούν, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Τυνησία, όπου η μέση απόδοση πολυτελών εξοχικών κατοικιών ανέρχεται σε 4,8%. Σε υψηλές θέσεις κατατάσσονται και άλλοι εγχώριοι προορισμοί, όπως η Κέρκυρα, που βρίσκεται στην 12η θέση, η Κεφαλονιά στην 14η θέση και η Ζάκυνθος στην 18η θέση.

Στην ανάλυσή της, η Algean Property επισημαίνει ότι οι υψηλές θέσεις των ελληνικών προορισμών αποδίδονται στο γεγονός ότι η ελληνική αγορά κατοικίας συνεχίζει να καταγράφει πτώση τιμών, ακόμα και για τα συγκεκριμένα ακίνητα, τη στιγμή που σε άλλους δημοφιλείς μεσογειακούς προορισμούς, όπως η Νίκαια, το Σεν Τροπέ κ.α., οι ζητούμενες τιμές εξακολουθούν να αυξάνονται, με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι αποδόσεις, καθώς τα ενοίκια ναι μεν αυξάνονται, αλλά όχι με τον ίδιο ρυθμό. Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται πλέον και η αγορά της Μυκόνου, η οποία μοιάζει να έχει διαφοροποιηθεί από την υπόλοιπη Ελλάδα, χάρη στην προσέλκυση ολοένα και περισσότερων εύπορων τουριστών, κυρίως από τη Μέση Ανατολή.

πηγή: news.gr

Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Ελλάδα
 
ANEK
GUIDE
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
08:33
17:29
Αλλαγή φύλου: Μια ενδιαφέρον άποψη από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο
10:47
Εκλαψαν από χαρά οι διεμφυλικοί στα θεωρεία της Bουλής όταν ψηφίστηκε η ταυτότητα φύλου
08:31
Δεν βρίσκεις δουλειά; Καταχώρησε το βιογραφικό σου στη νέα ιστοσελίδα και άσε τον εργοδότη να σε βρει
13:27
Αυτοκτόνησε ο εισαγγελέας που είχε χειριστεί τις υποθέσεις Τσοχατζόπουλου και Φιλόπουλου
10:43
Γνωστοί οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Πολιτικός Σεισμός με την αποκάλυψή τους
13:08
Απίστευτο: Οι ψάλτες «πλακώθηκαν» την ώρα της Θείας Λειτουργίας σε εκκλησία του Πύργου
12:57
Μητσοτάκης: Ντροπή, λέτε ψέματα - Κουρουμπλής: Δεν θα παραιτηθώ ποτέ!
12:04
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάνει έκκληση για την 10χρονη που πάσχει από σάρκωμα
20:06
Τον Οκτώβριο τα δρομολόγια στη γραμμή Γύθειο - Κύθηρα – Κίσσαμος
13:53
Ερχεται καύσωνας σε όλη την Ελλάδα
08:21
Οι αρχαίοι Έλληνες έχτιζαν σκοπίμως ναούς στις περιοχές των σεισμικών ρηγμάτων
08:12
Από τα Χανιά ο υποψήφιος νέος Ευρωπαίος Αγρότης!
21:56
‘’ Η προσαρμογή στο νέο σχολείο του παιδιού είναι οικογενειακή υπόθεση’’ της Ελένης Τσούση
10:38
Πέθανε η θρυλική Μπέμπα Μπλάνς