ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
CLEAN CARE
ΒΡΕΤΤΟΣ
Υπέρ των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας
Υπέρ των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας
Έχουμε την υποχρέωση, ως άτομα και ως κοινωνίες, να αντιμετωπίζουμε και να ενεργούμε υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία”, επεσήμανε, σήμερα, Δευτέρα 3/12/2018, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Ο κ. Βάμβουκας τόνισε ότι δεν πρόκειται για μια γιορτή, αλλά για μια ημέρα, που έχει οριστεί από τον Ο.Η.Ε., προκειμένου όλοι να θυμόμαστε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους συνανθρώπους μας, που η ζωή τους έφερε σε διαφορετική θέση. Ως Δήμος και ως δημοτική αρχή έχουμε κάνει αρκετά τα τελευταία χρόνια για την υποστήριξη των συνανθρώπων μας με αναπηρία, όπως την εγκατάσταση συστημάτων διευκόλυνσης σε τρεις παραλίες και προχωράμε για άλλες δύο, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών εκπαίδευσης, που διαθέτουμε όπως το Ειδικό Σχολείο στις Στέρνες, τη στήριξη των ιδρυμάτων της πόλης μας, που φιλοξενούν Άτομα με Αναπηρία. Παράλληλα, προσαρμόζουμε τις υποδομές προσβασιμότητας στους δρόμους, τοποθετούμε κατάλληλα όργανα γυμναστικής, όπως στο πάρκο της Αμπεριάς, παρέχουμε φιλοξενία στην κατασκήνωση του Δήμου μας”, ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, παρατηρώντας, ωστόσο, ότι “χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να μπορούμε να πούμε ότι φτάσαμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ισότιμης αντιμετώπισης των συνανθρώπων μας”.

Ο κ. Βάμβουκας γνωστοποίησε παράλληλα ότι πλέον οι συμπολίτες μας θα έχουν στη διάθεσή τους  εύχρηστο ενημερωτικό φυλλάδιο, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, το οποίο θα καλύπτει το ευρύ πλέγμα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου για το σύνολο των κοινωνικών ομάδων. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τόσο την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη, όσο και την αρμόδια Διεύθυνση για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία.
 
“Η εμπειρία τα τελευταία χρόνια στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής μας έδειξε ότι πολύς κόσμος δεν γνωρίζει την ύπαρξη της Υπηρεσίας Πρόνοιας του Δήμου Χανίων και των παροχών της. Με το συγκεκριμένο φυλλάδιο, που δημιουργήσαμε, ερχόμαστε να γνωρίσουμε στις ευπαθείς ομάδες των συνδημότων μας αλλά και στο ευρύ κοινό χρήσιμες και απαραίτητες πληροφορίες για τις δομές και τις παροχές μας”, τόνισε από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Ελευθερία Αλιφιεράκη, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των συμπολιτών μας, που απευθύνεται στις προνοιακές δομές του Δήμου έχει αυξηθεί.
 
Στο μεταξύ, όπως ενημέρωσε η κα. Αλιφιεράκη στο εξής ομάδα αποτελούμενη από Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγο θα βρίσκεται στους δρόμους της πόλης, με στόχο τον εντοπισμό, την καταγραφή και την υποστήριξη  ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Συγκεκριμένα θα παρέχονται οι εξής υπηρεσίες:
 
  • καταγραφή  των αναγκών των συνανθρώπων μας,
  • υποστήριξη με είδη πρώτης ανάγκης και  υγιεινής,
  • ενημέρωση και διασύνδεση με τις διαθέσιμες Κοινωνικές Υπηρεσίες και δομές της πόλης μας,
  • ενημέρωση και παραπομπή συνανθρώπων μας στο Νυκτερινό Καταφύγιο Αστέγων,
  • παραπομπή σε Πρωτοβάθμιες δομές Υγείας,
  • εντοπισμός και προσέγγιση αστέγων στους δρόμους της πόλης.
 
Το ενημερωτικό φυλλάδιο είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο https://chania.gr/files/2/35605/plegma_koinwnikis_politikis.pdf. Η τοποθέτηση του Δημάρχου Χανίων βρίσκεται στο https://youtu.be/vvD8LdIfogI  και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής στον σύνδεσμο https://youtu.be/6_IUyfAd07o
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Κρήτη
 
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΧΑΝΙΩΝ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
07:15
Προϋπολογισμός Δήμου Αποκορώνου 2019
00:35
Δύο καταδικαστικές αποφάσεις για κακοποίηση σκύλων, η μία στο Μάλεμε
13:35
Διανομή τροφίμων Στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας (ΤΕΒΑ)
12:57
Υπέρ των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας
12:46
Αιτήσεις για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού (πλην ιατρών) στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων
07:33
Περιοδεία Θάνου Τζήμερου στην Κρήτη
09:28
«Εφυγε» η Πόπη Ξηρουχάκη – Πένθος στην οικογένεια Σκουλάκη
13:36
Άσκηση μερικής εκκένωσης του Γ.Ν. Χανίων ύστερα από ισχυρό σεισμό
21:41
Ένα φορτηγό γεμάτο με εντυπωσιακές καινοτομίες για το μπάνιο και την κουζίνα για λίγες μέρες στη Κρήτη
22:00
Τραγικές εικόνες από το Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου
21:26
Ανώμαλος γιατρός "φτιαχνόταν" ενώ εξέταζε γυναίκες, στον Άγιο Νικόλαο
09:35
Εξιχνιάστηκαν, πέντε (5) υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε δωμάτια ξενοδοχείων και επιχειρήσεις, στα Χανιά
13:42
Συνελήφθη, 47χρονη ημεδαπή στην περιοχή του Δήμου Πλατανιά για κατοχή και καλλιέργεια χασίς
01:31
Παρέμβαση Δικηγορικού Συλλόγου για τα συμβαίνοντα στο Δήμο Χανίων σχετικά με την 5μελή επιτροπή της φιλοζωικής!
01:26
Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια της Κρήτης