CLEAN CARE
Το Καφέμου
ΒΡΕΤΤΟΣ
Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Αναβαθμίζουμε την αισθητική & τη λειτουργικότητα της πόλης μας”
Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Αναβαθμίζουμε την αισθητική & τη λειτουργικότητα της πόλης μας”
Στην ακόλουθη τοποθέτηση προέβη ο Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας, με αφορμή την υποβολή από πλευράς του Δήμου των προτάσεων χρηματοδότησης της ανάπλασης της Ακτής Παπανικολή και της αποκατάστασης του Ρολογιού του Δημοτικού Κήπου.
 
“Ο Δήμος Χανίων υπέβαλλε την Πέμπτη 21/12/2017 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Πράσινου Ταμείου την πρότασή του για χρηματοδότηση της ανάπλασης της Ακτής Παπανικολή, Νέας Χώρας, με επιχορήγηση της τάξης των 526 χιλ. € (αρ. πρωτ. 7135/21-12-2017). Η πρόταση υποβλήθηκε στον άξονα «Αστική αναζωογόνηση» και στο μέτρο «Σύνθετες οικιστικές αναπλάσεις». Δεδομένου ότι υπήρχε η δυνατότητα ένταξης ήδη συμβασιοποιημένων έργων, τα οποία και θα χρηματοδοτηθούν κατά προτεραιότητα, ο Δήμος επέλεξε τη συγκεκριμένη ανάπλαση, προκειμένου οι πόροι, που θα εξοικονομηθούν να διοχετευθούν σε άλλα έργα του Δήμου.
 
Είναι δε γνωστό ότι η συγκεκριμένη εκτεταμένη και συνολική ανάπλαση αποτελεί εμβληματικό έργο του Δήμου, που ήδη εκτελείται και θα βελτιώσει σημαντικά τη χρηστικότητα, τη λειτουργικότητα, την προσβασιμότητα και την αισθητική της περιοχής της παραλίας της Ν. Χώρας.
 
Επίσης, στο πλαίσιο πρόσκλησης της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Κρήτη 2014-2020 για χρηματοδότηση Δράσεων Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, υποβλήθηκε, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το Ε.Π. Κρήτης 2014-2020 το έργο με τίτλο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΧΑΝΙΩΝ». Η πρόταση του Δήμου Χανίων, προϋπολογισμού 515.000,00€, αφορά στις εργασίες αποκατάστασης με τις απαιτούμενες επεμβάσεις ενίσχυσης, επισκευών και ανάδειξης του μνημείου του Ρολογιού, ένα προγραμματισμένο έργο με στόχο την αποκατάσταση της αρχικής μορφής του, την προστασία του από περαιτέρω φθορά, καθώς και την προστασία των διερχόμενων πεζών, με τη άρση επικινδυνότητας, λόγω πτώσης επιμέρους υλικών. Η πράξη πρόκειται να αξιοποιηθεί προς όφελος της διατήρησης και ανάδειξης της αρχιτεκτονικής, πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς κατά μήκος του πράσινου δικτύου διαδρομών πολιτισμού – τουρισμού, με το προαναφερθέν δίκτυο να αποτελεί βασικό μέρος της φιλοσοφίας της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) του Δήμου Χανίων. 
 
Το ρολόι, ένα από τα τοπόσημα-σημεία ενδιαφέροντος αρχιτεκτονικής, πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, θα χρηματοδοτηθεί από τα έργα Β.Α.Α., στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, τα οποία ο Δήμος Χανίων έχει εξασφαλίσει ήδη ποσό, που προσεγγίζει τα 10.000,000 ευρώ και που σε συνδυασμό με έργα/δράσεις, που έχουν ήδη δρομολογηθεί, όπως το Μουσείο της Χαλέπας, πρόκειται να αποτελέσουν τους νέους ισχυρούς πόλους έλξης της νεότερης πόλης των Χανίων.
 
Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο προσωπικό των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Υπηρεσίας Προγραμματισμού του Δήμου μας, που ανταποκρίθηκαν άμεσα και υποβλήθηκαν οι προτάσεις, που θα ενισχύσουν τον Δήμο μας και θα αναβαθμίσουν την αισθητική και τη λειτουργικότητα της πόλης μας”.
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Κρήτη
 
ANEK
GUIDE
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
09:22
Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί με ναρκωτικές ουσίες στα Χανιά
09:31
Συνελήφθη, 22χρονος ημεδαπός για κλοπή, στο Ηράκλειο
12:02
Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός για οπλοκατοχή στα Χανιά
19:36
Η Ryanair επιστρέφει στα Χανιά με πολύ χαμηλές τιμές!
17:18
Εορτασμός Θεοφανείων στη Δ.Ε. Σούδας
10:54
Τα 5α χοιροσφάγια στο Βοτανικό Πάρκο & Κήποι Κρήτης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκορδαλού
17:57
Πατροκτόνος ο 34χρονος Ηρακλειώτης
12:59
Συνελήφθη, 25χρονος αλλοδαπός, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο Ηράκλειο
12:54
Αλλαγή στο δρομολόγιο του "Πρέβελης"
12:48
Ευχές από το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο Κων/νο Λαγουδάκη
12:40
Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Αναβαθμίζουμε την αισθητική & τη λειτουργικότητα της πόλης μας”
10:45
Συνελήφθησαν, τέσσερις ντόπιοι για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια, στο Ηράκλειο
10:36
Ταυτοποιήθηκαν, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Γαλλίας για την πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος δύο ημεδαπών, πράξη που τελέστηκε την 15.10.2017 στο Ρέθυμνο
10:15
Ευχές από το Γ.Ε.Δ. Κρήτης για τις ημέρες των εορτών
11:37
Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι κατά την διάρκεια της περιόδου των εορτών, σε όλη την Περιφέρεια της Κρήτης για την διεξαγωγή παράνομων παιγνίων
CRETACON