CLEAN CARE
Το Καφέμου
ΒΡΕΤΤΟΣ
Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας προς τους συνδημότες μας – Διαμορφώνουμε στην πυκνοκατοικημένη συνοικία της Αμπεριάς το Ανοικτό Αθλητικό Κέντρο”
Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας προς τους συνδημότες μας – Διαμορφώνουμε στην πυκνοκατοικημένη συνοικία της Αμπεριάς το Ανοικτό Αθλητικό Κέντρο”
“Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μου σήμερα, καθώς ως δημοτική αρχή κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο, υλοποιώντας τη δέσμευση προς τους συνδημότες μας, σε συνέχεια της εθελοντικής πρωτοβουλίας των αρχιτεκτόνων της ομάδας P – Public και των κατοίκων της συνοικίας της Αμπεριάς, ν΄ αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο αυτό χώρο σε μια ιδιαιτέρως πυκνοκατοικημένη περιοχή, δίπλα σε μεγάλο σχολικό συγκρότημα και να τον διαμορφώσουμε σε ανοικτό αθλητικό κέντρο”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε την Παρασκευή 4/8/2017, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, που πραγματοποίησε στις εργασίες, που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Αμπεριάς, στο πλαίσιο του έργου  «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΠΕΡΙΑΣ».

“Πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό κέντρο, καθώς αυτή την στιγμή δεν υπάρχει αντίστοιχο στην πόλη μας, έκτασης περίπου επτά στρεμμάτων, το οποίο θα είναι κατάλληλο και για Άτομα με Αναπηρία, επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι η διαμόρφωσή του αποτελεί δείγμα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον δημόσιο χώρο, ωφελώντας ουσιαστικά το σύνολο της πόλης. “Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποδώσουμε στην κοινωνία των Χανίων το αξιόλογο αυτό έργο, που οραματίστηκαν ομάδες ενεργών πολιτών”, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων.
Επισημαίνεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 466.523,01 ευρώ (με Φ.Π.Α), ενώ αυτό χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου.

Το αθλητικό κέντρο θα διαμορφωθεί σε τρία βασικά επίπεδα, διατηρώντας τη σημερινή μορφολογία του εδάφους με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, ώστε να είναι οι περιοχές προσβάσιμες σε όλους. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται οι ακόλουθες χρήσεις:
 • skate spot με τις κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές σε δύο σημεία του πάρκου,
 • περιοχή ποδοσφαίρου για παιδιά μικρής ηλικίας σε χλοοτάπητα,
 • περιοχή επιτραπέζιας αντισφαίρισης με την τοποθέτηση τριών τραπεζιών,
 • χώρος υπαίθριου σκακιού,
 • διάδρομος με ελαστικό δάπεδο στίβου (τύπου tartan) για περίπατο και jogging για άτομα όλων των ηλικιών,
 • διαδρομή ποδηλάτου,
 • περιοχή υπαίθριας άθλησης με πιστοποιημένα όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου, που απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών,
 • χώρος υπαίθριας άθλησης με πιστοποιημένα όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου, που απευθύνονται σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα,
 • περιοχή αναρρίχησης με πιστοποιημένο εξοπλισμό σε κατάλληλη επιφάνεια ασφαλείας,
 • προστατευμένος χώρος για ήπια αθλητική δραστηριότητα νηπίων και παιδιών,
 • εγκαταστάσεις για συμπληρωματικές δράσεις (δύο κερκίδες, πικ – νικ, κ.α.), ενώ θα γίνουν και οι απαραίτητες εργασίες και υποδομές, που θα εξασφαλίσουν τη μελλοντική εγκατάσταση: Δημοτικού αναψυκτηρίου, Δημοτικών WC, Αποδυτηρίων.
Στην αυτοψία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων έπειτα από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο άνθρωπος», Γιάννης Σαρρής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΚ, Σπύρος Σοφιανός, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών, Μ. Βλαχάκης και Γ. Ξανθουδάκης αντίστοιχα, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων, Ειρήνη Αθανασάκη, μέλη της Δημοτικής Κοινότητας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και κάτοικοι της περιοχής.
Tags:
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Κρήτη
 
ANEK
GUIDE
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
19:11
Γιαννούλης: Στόχος μας να καθιερωθούν τα Χανιά ως προορισμός παγκόσμιου βεληνεκούς
18:50
«Φτώχυνε» η Κρητική μουσική! Έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Κακλής!
20:33
Νέα λειτουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου Στεφανιογραφίας στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων
16:21
Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με εκπροσώπους των Φιλοζωικών Συλλόγων
16:12
Επίσημη παρουσίαση υπόθεσης απαγωγής Λεμπιδάκη από την Αστυνομία
07:53
Συνελήφθη, 27χρονος ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στα Χανιά
10:31
ANEK LINES: Οικονομικά αποτελέσματα Α’ εξαμήνου 2017
11:30
Επιστολή απόγνωσης στον Πρωθυπουργό από την οικογένεια Βολικάκη στα Χανιά
09:49
Παρουσίαση σχεδίων για την Κρήτη από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
09:37
Συνάντηση στα γραφεία της Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. με θέμα "Άνθρωποι και Ζώα Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη"
14:45
Δωρεά 2 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων από το Σύλλογο Κρητών της Νέας Υόρκης
11:12
Η κινητή Ιατρική Μονάδα του "Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου" στο Πολυδύναμο Ιατρείο της Χώρας Σφακίων
10:36
Η πολυτελής θαλαμηγός του Ρομάν Αμπράμοβιτς στα Χανιά
10:21
Oι Άδειες απόσταξης της Τσικουδιάς θα ισχύουν από την 1η Οκτωβρίου μέχρι την 30η Νοεμβρίου
09:26
Επιστολή ΕΠΟΦΕΚ & ΝΕΣΚ προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με το θέμα του ΒΟΑΚ
CRETACON