CLEAN CARE
Butterfly clothing
Digital 2000
MD fashion
ΒΡΕΤΤΟΣ
Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας προς τους συνδημότες μας – Διαμορφώνουμε στην πυκνοκατοικημένη συνοικία της Αμπεριάς το Ανοικτό Αθλητικό Κέντρο”
Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας προς τους συνδημότες μας – Διαμορφώνουμε στην πυκνοκατοικημένη συνοικία της Αμπεριάς το Ανοικτό Αθλητικό Κέντρο”
“Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μου σήμερα, καθώς ως δημοτική αρχή κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο, υλοποιώντας τη δέσμευση προς τους συνδημότες μας, σε συνέχεια της εθελοντικής πρωτοβουλίας των αρχιτεκτόνων της ομάδας P – Public και των κατοίκων της συνοικίας της Αμπεριάς, ν΄ αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο αυτό χώρο σε μια ιδιαιτέρως πυκνοκατοικημένη περιοχή, δίπλα σε μεγάλο σχολικό συγκρότημα και να τον διαμορφώσουμε σε ανοικτό αθλητικό κέντρο”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε την Παρασκευή 4/8/2017, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, που πραγματοποίησε στις εργασίες, που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Αμπεριάς, στο πλαίσιο του έργου  «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΠΕΡΙΑΣ».

“Πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό κέντρο, καθώς αυτή την στιγμή δεν υπάρχει αντίστοιχο στην πόλη μας, έκτασης περίπου επτά στρεμμάτων, το οποίο θα είναι κατάλληλο και για Άτομα με Αναπηρία, επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι η διαμόρφωσή του αποτελεί δείγμα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον δημόσιο χώρο, ωφελώντας ουσιαστικά το σύνολο της πόλης. “Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποδώσουμε στην κοινωνία των Χανίων το αξιόλογο αυτό έργο, που οραματίστηκαν ομάδες ενεργών πολιτών”, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων.
Επισημαίνεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 466.523,01 ευρώ (με Φ.Π.Α), ενώ αυτό χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου.

Το αθλητικό κέντρο θα διαμορφωθεί σε τρία βασικά επίπεδα, διατηρώντας τη σημερινή μορφολογία του εδάφους με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, ώστε να είναι οι περιοχές προσβάσιμες σε όλους. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται οι ακόλουθες χρήσεις:
 • skate spot με τις κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές σε δύο σημεία του πάρκου,
 • περιοχή ποδοσφαίρου για παιδιά μικρής ηλικίας σε χλοοτάπητα,
 • περιοχή επιτραπέζιας αντισφαίρισης με την τοποθέτηση τριών τραπεζιών,
 • χώρος υπαίθριου σκακιού,
 • διάδρομος με ελαστικό δάπεδο στίβου (τύπου tartan) για περίπατο και jogging για άτομα όλων των ηλικιών,
 • διαδρομή ποδηλάτου,
 • περιοχή υπαίθριας άθλησης με πιστοποιημένα όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου, που απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών,
 • χώρος υπαίθριας άθλησης με πιστοποιημένα όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου, που απευθύνονται σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα,
 • περιοχή αναρρίχησης με πιστοποιημένο εξοπλισμό σε κατάλληλη επιφάνεια ασφαλείας,
 • προστατευμένος χώρος για ήπια αθλητική δραστηριότητα νηπίων και παιδιών,
 • εγκαταστάσεις για συμπληρωματικές δράσεις (δύο κερκίδες, πικ – νικ, κ.α.), ενώ θα γίνουν και οι απαραίτητες εργασίες και υποδομές, που θα εξασφαλίσουν τη μελλοντική εγκατάσταση: Δημοτικού αναψυκτηρίου, Δημοτικών WC, Αποδυτηρίων.
Στην αυτοψία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων έπειτα από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο άνθρωπος», Γιάννης Σαρρής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΚ, Σπύρος Σοφιανός, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών, Μ. Βλαχάκης και Γ. Ξανθουδάκης αντίστοιχα, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων, Ειρήνη Αθανασάκη, μέλη της Δημοτικής Κοινότητας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και κάτοικοι της περιοχής.
Tags:
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Κρήτη
 
ANEK
GUIDE
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
11:19
Προσλήψεις στα ΕΛ.ΤΑ.
11:08
Αναγγελία ζημιάς από ανεμοθύελλα: Στη Δ.Ε. Θερίσου
11:02
Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων: Μια σημαντική κοιτίδα πολιτισμού
12:18
Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο, για την παραχώρηση του Στρατόπεδου Μαρκοπούλου
12:29
Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για τα μαθήματα Αλβανικής γλώσσας
12:38
Σοκ από την επίθεση του ξενοδόχου στην καθηγήτρια - "Απαντά" με καταγγελίες και μηνύσεις το σχολείο
10:53
Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Χανίων - Κοπή Πίτας
19:46
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου από συμμαθητές του στη Σητεία
07:59
Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα! Ποιοι θα μείνουν στο τέλος στην παράταξη Βάμβουκα;
07:25
Ευχαριστήριο - η πρώτη συνάντηση στο ΚΑΜ για την σύσταση συλλόγου Α.ΜΕ.Α φίλων και συγγενών αυτών
07:08
Πυροσβέστες ελευθέρωσαν σκύλο που είχε παγιδευτεί στα κάγκελα του κολυμβητηρίου Χανίων
06:53
Δυνατός σεισμός δυτικά της Κρήτης!
17:48
Πρόσκληση Δήμου Χανίων για συμμετοχή στο “Χανιώτικο Καρναβάλι 2018”
09:22
Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί με ναρκωτικές ουσίες στα Χανιά
09:31
Συνελήφθη, 22χρονος ημεδαπός για κλοπή, στο Ηράκλειο
CRETACON